ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
زردچوبه دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است.
تحقیقات انجام شده در تایوان نشان می دهد که مصرف روزانه یک گرم زردچوبه موجب بهبود حافظه در افراد مبتلا به قندخون بالا می شود. زردچوبه یکی از پرکاربردترین ادویه هاست و رنگ زرد آن مربوط به رنگدانه ای به نام کارکامین است که خواص فراوانی داراست. تحقیقات پیشین نشان داده اند که کارکامین خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش می دهد.
برای انجام این تحقیق 48 فرد با قندخون بالا اما غیر دیابتی انتخاب شده و به 4 گروه تقسیم شدند. به گروه اول روزانه یک کپسول حاوی 1 گرم زردچوبه، به گروه دوم کپسول حاوی 2 گرم دارچین، گروه سوم هر دو کپسول و به گروه چهارم دارونما داده شد. سپس محققان حافظه کاری این شرکت کنندهها را قبل و 6 ساعت بعد از غذا مورد بررسی قرار دادند. حافظه کاری توانمندی ذهنی افراد است که به تفکر، حل مساله و برنامه ریزی مربوط میشود. نتایج نشان داد حافظه کاری افرادی که زردچوبه مصرف کردهاند افزایش پیدا کرده است اما با مصرف دارچین تغییری مشاهده نشد.
همچنین محققان معنقدند کارکامین موجود در زردچوبه به دلیل خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی به پیشگیری از افسردگی، سرطان و التهاب مفاصل کمک می کند.