این خطر 10 سال زودتر سراغ ایرانی ها می آید


این خطر 10 سال زودتر سراغ ایرانی ها می آید
پس از سکته هر دقیقه تأخیر در رساندن بیمار به مراکز درمانی سبب مرگ بیش از 2 میلیون سلول عصبی مغز می‌شود.
  
سن سکته مغزی براساس پژوهش‌های انجام شده در کشور 10 سال کمتر از استانداردهای جهانی است که علاوه بر عوامل محیطی، عوامل ژنتیک نیز در آن دخیل هستند.

دکتر حسین پاکدامن، رئیس انجمن مغز و اعصاب ایران با اعلام این خبر گفت: سالانه 150تا 160هزار نفر در کشور به سکته مغزی دچار می‌شوند که حدود 20هزار نفر از این افراد جان خود را از دست می‌دهند. هر چند حدود 15 درصد افرادی که دچار سکته می‌شوند، فوت می‌کنند و تقریبا 85 درصد بقیه از مرگ نجات می‌یابند، اما 70 درصد این افراد از کار محروم شده، 20 درصد در فعالیت‌های اولیه زندگی مانند غذا خوردن، لباس پوشیدن، استحمام و... دچار مشکل می‌شوند و 30درصد هم بدون کمک دیگران قادر به راه‌رفتن نیستند.

پاکدامن با اشاره به ضرورت توجه به این خطر افزود: با توجه به اینکه پس از سکته هر دقیقه تأخیر در رساندن بیمار به مراکز درمانی سبب مرگ بیش از 2 میلیون سلول عصبی مغز می‌شود که دیگر قابل جایگزین شدن نیستند، ضرورت رساندن سریع بیمار به مراکز درمانی و انجام اقدامات درمانی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. به گفته وی، سکته مغزی دومین علت مرگ‌ومیر در کشورهای در حال توسعه و سومین علت مرگ‌ومیر پس از بیماری‌های قلبی - عروقی و سرطان در کشورهای توسعه یافته است. ابتلا به فشار خون، دیابت، چربی بد خون، چاقی و کم تحرکی، مصرف سیگار و دیگر مواد‌مخدر، فشارهای روانی و استرس و مسائل ژنتیک از عمده علل ابتلا به سکته مغزی به شمار می‌روند. پاکدامن با بیان اینکه طی سال‌های اخیر و با پیشرفت‌های پزشکی نوین و داروهای جدید می‌توان جان تعداد بیشتری از مبتلایان به سکته را نجات داد، گفت: با وجود تلاش‌های صورت گرفته در کشور مبنی بر اختصاص یک بخش در بیمارستان‌ها به بیماران دچار سکته مغزی به‌ویژه در بیمارستان‌های دولتی، متأسفانه هنوز بیمارستان ویژه‌ای که مختص بیماران دچار سکته مغزی در کشور باشد، تاسیس نشده که امید می‌رود، این امر هرچه سریع‌تر محقق شود.

مقابله با سکته
با اطلاع بموقع از علائم سکته مغزی می‌توان خطرات و عوارض سکته را کاهش داد. این علائم شامل مشکل در راه رفتن، مشکل در صحبت و ادراک، فلج شدن و یا بی‌حسی صورت، د:.8)ت و یا پا، مشکلات بینایی در یکی و یا هردو چشم و سردرد ناگهانی و شدید که ممکن است با استفراغ، سرگیجه و یا مشکلات هشیاری همراه باشد، می‌شود. آمار 150 تا 160 هزار نفری ارائه‌شده در بهمن‌ماه در شرایطی است که علیرضا زالی، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران اوایل سال اعلام کرده بود روزانه 250 تا 300 نفر (یا به‌عبارتی 91 تا 109 هزار نفر در سال) در کشور دچار سکته مغزی می‌شوند و لازم است مرکزی برای درمان سکته‌های مغزی تاسیس شود.

در ایران بالغ بر 60 درصد افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود مطلع نیستند. این عامل در نهایت ممکن است به‌صورت سکته مغزی تظاهر پیدا کند. همانطور که دیابت کنترل نشده نیز می‌تواند خود را به شکل سکته‌های مغزی نمایش دهد. زالی همچنین پیش‌بینی کرد با توجه به حرکت جمعیت کشور به سمت سالمندی، در سال‌های در پیش رو سکته‌های مغزی در ایران شیوع بیشتری پیدا کند. آمار سکته‌های قلبی در جهان نیز رقم بالایی است و در هر 2 ثانیه یک نفر در دنیا دچار سکته مغزی می‌شود و هر 6ثانیه یک نفر بر‌اثر سکته مغزی می‌میرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.