راه و رسم فیس بوک بازی برای متاهل ها


راه و رسم فیس بوک بازی برای متاهل ها
شما باید بدانید که تا کجا می‌توانید همسرتان را به زندگی مجازی‌تان نزدیک کنید و از چه جایی باید مقابل صفحه فیس‌بوک‌تان و او دیوار بکشید.
  
شما از کدام دسته از خانم‌ها هستید؛ از آن دسته که از همان روزهای اول نامزدی از فرد مقابل‌شان رمز عبور فضاهای مجازی‌اش را طلب می‌کنند و در هر فرصتی به تلفن همراهش سرک می‌کشند یا از آن دسته که خودشان با فعالیت‌های مجازی همسرشان کاری ندارند اما مدام باید به‌خاطر هر قدمی که در این دنیا برمی‌دارند، به او پاسخ دهند؟ اگر می‌توانید رفتارهای خود یا همسرتان را در یکی از این دو گروه جا دهید، خواندن این صفحه را به شما پیشنهاد می‌کنیم. شما باید بدانید که تا کجا می‌توانید همسرتان را به زندگی مجازی‌تان نزدیک کنید و از چه جایی باید مقابل صفحه فیس‌بوک‌تان و او دیوار بکشید. 

عشق‌تان را فریاد بزنید
زندگی مشترک بالا و پایین‌های خودش را دارد. بعضی روزها هیچ کس در دنیا نمی‌تواند عاشق‌تر از شما باشد و بعضی روزها هم احساس می‌کنید همه مسیر را اشتباه آمده‌اید. اما مراقب باشید! شما نمی‌توانید این پستی و بلندی‌ها را در صفحه فیس‌بوک‌تان فاش کنید. آدم‌هایی که شما را از طریق این محیط می‌شناسند یا اینکه بیشتر شما را در این فضا می‌بینند، همان‌طور در مورد ارتباط شما با همسرتان قضاوت می‌کنند که شما در این فضا آن را منعکس می‌کنید. 

راه و رسم فیس‌بوک بازی برای متاهل‌ها
توصیه می‌کنیم که در فضای مجازی افتخاری که به انتخاب و زندگی مشترک‌تان می‌کنید را منعکس کنید. عکس سالگرد ازدواج‌تان یا لحظات خوبی که با هم دارید را به روایت تصویر در مقابل چشم دیگران فاش کنید. 

یادآوری:
مراقب استاتوس‌های‌تان باشید. اگر حال خوبی ندارید و دلیل دلخوری‌تان چیزی جز رابطه با همسرتان هست، باز هم ممکن است با انتشار استاتوس‌های غمناک مخاطبان‌تان را درگیر سوءتفاهم کنید. آنها با دیدن استاتوس‌های افسرده مآبانه شما قبل از هر تحلیلی، حکم ناراضی بودن‌تان از ازدواج را صادر می‌کنند. 

محققان می‌گویند. . . 
شاید شبکه‌های اجتماعی مجازی به گسترش روابط اجتماعی یا مستحکم‌تر شدن‌شان خدمت کنند اما از نظر محققان لطف زیادی به روابط زناشویی و عاشقانه نمی‌کنند. محققان بر این باورند که استفاده از فیس‌بوک احتمال خیانت و جدایی را بالا می‌برد. دیلی‌میل نوشته است که براساس بررسی‌های پژوهشگران اغلب آدم‌های با حسادت فعالیت‌های شریک زندگی‌شان در این صفحه را دنبال می‌کنند و همین موضوع میزان درگیری میان زن و شوهرها و بحث و جدل‌های میان‌شان را بیشتر می‌کند. 

با توجه به بررسی‌هایی که آنها میان فیس‌بوک‌بازان 18تا 82 ساله انجام دادند، مشخص شد هر چه یکی از طرفین رابطه بیشتر از فیس‌بوک استفاده کند، میلش به کنترل کردن فعالیت‌های شریک زندگی‌اش در این فضا بیشتر می‌شود. از طرف دیگر، آمارهایی که پژوهشگران به دست آورده‌اند، نشان می‌دهد پیدا شدن رد پای نامزد قبلی هم زندگی مشترک بسیاری از زوج‌های فیس‌بوک‌باز را تهدید می‌کند. محققان بر این باورند که هرچه عمر یک رابطه کمتر باشد، احتمال اینکه فیس‌بوک قدرت بیشتری برای ویران کردنش داشته باشد بالاتر است. پژوهشگران می‌گویند نتایج بررسی‌های آنها برای زوج‌هایی که سه سال یا کمتر از رابطه‌شان می‌گذرد، می‌تواند معتبر باشد. 

رمز عبور مانند مسواک شخصی است
مشترک بودن زندگی شما، به معنای نداشتن حریم خصوصی نیست. شما و همسرتان می‌توانید یک دنیای مشترک داشته باشید اما خارج از این دنیا، می‌توانید محدوده‌هایی را هم ایجاد کنید که تنها و تنها متعلق به خود شماست. قرار نیست رازی را از همسرتان پنهان کنید که فاش شدنش برای زندگی مشترک‌تان گران تمام می‌شود، اما می‌توانید مرزهایی را ایجاد کنید و از همسرتان بخواهید به تابلوهای ورود ممنوعی که ایجاد کرده‌اید، احترام بگذارد. این مرزها شامل حساب‌های کاربری اینترنتی شما هم می‌شود. 

ساده‌تر بگوییم؛ رمز حساب‌های کاربری شما، مثل مسواک‌تان شخصی است و دلیلی ندارد که آنها را به بهانه اثبات عشق و یا ایجاد اطمینان در اختیار همسرتان بگذارید. قرار نیست در این حساب‌ها اتفاق‌هایی بیفتد که زندگی مشترک شما را تهدید می‌کند، اما قرار است که شما محدوده مجازی شخصی‌ داشته باشید که کلید ورودش تنها در دست خودتان است و دیگران تنها از بیرون می‌توانند شاهد آنچه که در این فضا می‌گذرد، باشند. 
چون. . . 
یادآوری: روبه‌رو شدن با اتفاق‌هایی ساده‌ که در فضای مجازی می‌افتد، بدون دانستن پس‌زمینه و پیش‌زمینه آنها می‌تواند برای همسرتان سوءتفاهم ایجاد کند و به زیان ارتباط شما تبدیل شود. پس از او بخواهید به این محدوده شخصی‌تان احترام بگذارد و به شما در این فضا اعتماد کند و خودتان هم در مقابل به حریم شخصی مجازی‌ او احترام بگذارید و سرزده به آن ورود نکنید. 

نامزد قبلی‌تان را «اَد» نکنید
نمی‌خواهیم حکم کلی بدهیم و شما را به ارتباطی خارج از چارچوب متهم کنیم اما حتی اگر هیچ رابطه‌ای جز چند لایک فیس‌بوکی میان شما و نامزد قبلی‌تان نباشد، باز هم نمی‌توانید این دوستی بافاصله و مجازی را بعد از ازدواج حفظ کنید. این حق همسرتان است که نخواهد حتی رد پای مجازی این فرد را در زندگی شما ببیند. حضور نامزد سابق در دوستان شما، او را در معرض یک نگرانی همیشگی قرار خواهد داد و زحمت تحلیل بیهوده لایک‌ها و کامنت‌ها را به دوشش خواهد انداخت. پس پیش از آنکه به‌خاطر فشـارهای مسـتقیم یا غیرمستقیم او مجبور به حذف این دوست قدیمی شوید، خودتان فکری به حال حذفش کنید. 
یادآوری: انتخاب اینکه همسرتان هم چنین کسی را از فهرست دوستانش حذف کند، با شماست. اگر این موضوع برای‌تان اهمیتی ندارد و با دیدن اسمش پای عکس‌ها و پست‌های همسرتان آشفته نمی‌شوید، می‌توانید این موضوع را به حال خود رها کنید اما در صورتی که این ارتباط با فاصله اعصاب‌تان را به هم می‌ریزد، این موضوع را با همسرتان در میان بگذارید. 

پروفایل‌تان را کامل کنید
اگر می‌خواهید پایه‌های اعتمــاد همسـرتان را محکم‌تر کنید و در عین حال راه ایجاد دردسرهای مجازی را ببندید، پروفایل فیس‌بوک‌تان را کامل کنید. البته سوال‌هایی که در بخش پروفایل قرار است به آنها جواب دهید، گاهی بی‌اندازه شخصی می‌شوند و به گذشته شما سرک می‌کشند و اگر دوست ندارید همه اطلاعات زندگی‌تان را در اختیار دیگران قرار دهید، می‌توانید فقط به سوال‌های ضـروری پاسـخ دهید. می‌پرسید که سوال‌های ضروری کدام هستند؟ قطعا وضعیت تاهل یا تجرد شما در گروه این سوال‌ها جا می‌گیرد! با پاسخ دادن به این گزینه می‌توانید تکلیف‌تان را با کسانی که به صفحه‌تان سر می‌زنند، روشن کنید و البته دل همسرتان را هم به‌خاطر علنی کردن این موضوع به دست بیاورید. 
یادآوری: هنگام پاسخ دادن به سوال‌های پروفایل، یا از نسخه فارسی فیس‌بوک استفاده کنید یا اینکه از درست ترجمه کردن سوال انگلیسی مطمئن شوید. اشتباه در معنا کردن برخی سوال‌ها گاهی پاسخ‌های خنده‌داری را روی صفحه پروفایل شما می‌نشاند. 

از این صفحه آلبوم خانوادگی نسازید
انتشار عکس‌های دونفره و خانوادگی روی صفحه شخصی، یکی از راه‌هایی است که فیس‌بوک برای با خبر کردن عزیزان‌تان از وضعیت شما در اختیارتان قرار می‌دهد اما مراقب باشید در استفاده از این قابلیت افراط نکنید. تنها چیزی که مخاطبان شما انتظار آگاه شدن از آن را دارند، وضعیت زندگی خصوصی شما نیست. اگر مدام روی صفحه فیس‌بوک‌تان سلفی می‌گذارید یا اینکه این صفحه را به آلبوم خانوادگی‌تان تبدیل کرده اید، انتظار داشته باشید که هر روز تعداد لایک‌ها و کامنت‌های‌تان کمتر شود و کسانی که صفحه شما را می‌بینند از محتوای تکراری‌ که با آنها به اشتراک می‌گذارید خسته شوند. 
یادآوری: وقتی عکس‌های خانوادگی یا دوستانه را روی این صفحه به اشتراک می‌گذارید، می‌توانید با تگ کردن نام حاضران آنها را به دیدن این عکس دعوت کنید و البته باعث آمدن عکس‌تان روی صفحه شخصی آنها شوید اما توصیه می‌کنیم هنگام تگ کردن، کمی در مورد شرایط فرد مورد نظر فکر کنید و اگر تصور می‌کنید تمایلی به رفتن عکس شخصی به صفحه‌اش ندارید یا اینکه می‌دانید محدودیتی در این مورد دارد، او را تنها به‌خاطر میل خودتان تگ نکنید. 

مراقب شرلوک هولمزها باشید
اگر خیال کمی پنهان‌کاری به سرتان زده و می‌خواهید دور از چشم همسرتان چند کامنت و لایک رد و بدل کنید، مراقب باشید! همسرتان می‌تواند در کنار صفحه خودش، از فعالیت‌هایی که دوستانش دارند، باخبر شود و  در گزارشی که فیس‌بوک در کنار صفحه هر کسی منتشر می‌کند، افرادی که در فهرست دوستی شما هستند، می‌توانند فعالیت‌های شما و دوستان دیگرشان را تا اندازه‌ای رسد کنند. بله! می‌خواهیم بگوییم که حریم شما در این فضا چندان هم خصوصی نمی‌ماند. 
یادآوری :
دلیلی ندارد سیر تا پیاز هویت همه کسانی که در فهرست‌تان قرار دارند را برای همسرتان فاش کنید اما می‌توانید تا اندازه‌ای آنها را برایش معرفی کنید تا در صورت دیدن پیام‌های مختلف، بتواند آن پیام‌ها را با سطح ارتباط شما و گذشته ارتباطی‌تان تطبیق دهد و دچار سوءتفاهم نشود. 

بهتر است خودتان باشید
شاید تصور کنید که قرار دادن یک عکس دو نفره به عنوان تصویر پروفایل می‌تواند بیشتر از پاسخ دادن به پرسش متاهل هستید یا مجرد وضعیت شما را روشن کند. بله! درست حدس زده‌اید! اما در عین حال چنین تصویری به جای عکس شخصی شما به مخاطبان‌تان پیغام دیگری هم می‌دهد. شما با این کار به آنها می‌گویید که چندان هم مستقل نیستید و بیشتر از آنکه انتظار داشته باشید دیگران شما را به عنوان همان کسی که هستید بپذیرند، انتظار دارید به شما به عنوان عضوی از یک رابطه دونفره نگاه کنند. به عبارت دیگر می‌گویید «من، من نیستم! نیمی از ما هستم!» 
یادآوری: با وجود آنچه که گفتیم، اگر همسری دارید که با حضور شما در این فضا میانه‌ای ندارد و در صورتی که می‌خواهید احساسات این شریک حساس را قلقلک دهید و به او بگویید که در این رابطه حل شده‌اید و خارج از آن هویتی را برای خودتان تصور نمی‌کنید، یک عکس دو نفره را به جای تصویر شخصی‌تان جایگزین کنید. 

همه را بازی ندهید
مخاطبان فیس‌بوک‌تان را گروه‌بندی کنید تا همه آنچه که منتشر می‌کنید در اختیار همه افراد قرار نگیرد. برای مثال دلیلی ندارد که همکاری که در فهرست دوستان‌تان است، عکس عروسی شما را ببیند و برای خاله پیرتان که ترجیح می‌دهد عکس فرزندتان را روی این صفحه ببیند هم خواندن تحلیل شما از اتفاق‌های روز جامعه ممکن است جذابیتی نداشته باشد. پس با گروه‌بندی کردن دوستان‌تان، هنگام انتظار محتوا بینندگان پیام‌تان را مشخص کنید و راه را برای ایجاد سوءتفاهم ببندید. 
از طرف دیگر، قطعا در فهرست شما هم کسانی وجود دارند که تنها به‌خاطر رودربایستی در خواست دوستی‌شان را پذیرفته‌اید. می‌توانید آنها را هم در یک گروه قرار دهید و اغلب پیام‌های‌تان را از دید آنها پنهان کنید. یادآوری: این گروه‌بندی‌ها باعث می‌شود در پذیرفتن درخواست‌های دوستی با آزادی بیشتری عمل کنید اما باز هم باید تاکید کنیم که دور کسانی که فکر می‌کنید آرامش شما در این فضاها را مختل می‌کنند، خط بکشید. حتی اگر همکاری باشد که قبول نشدن در خواست دوستی‌اش باعث شکرآب شدن رابطه میان شما می‌شود. 

حسادت‌تان را مهار کنید
دوست‌تان عکس‌های عروسی‌اش را منتشر کرده اما احساس خوبی نسبت به این عکس‌ها ندارید؟ نگرانید که به فردی حسود تبدیل شده باشید که توان دیدن شادی دیگران را ندارد؟ نگران نباشید! شما تنها نیستید! محققان می‌گویند وقتی افراد عکس‌های تعطیلات‌شان را در فیس‌بوک به انتشار می‌گذارند یا اینکه از موفقیت‌های شغلی‌شان می‌گویند، احساس بدی در میان مخاطبان‌شان ایجاد می‌شود. 
رویترز نوشته است که فیس‌بوک به احساس حسادت آدم‌ها دامن می‌زند و باعث می‌شود که هنگام روبه‌رو شدن با شادی‌ها و موفقیت‌های دیگران، حسادت، احساس تنهایی یا عصبانیت و بی‌انگیزگی سراغ‌شان بیاید. به عقیده محققان هیچ چیز به اندازه دیدن عکس‌های مسافرت دیگران در این فضا حسادت کاربران را تحریک نمی‌کند و بعد از آن، مسائل مربوط به ظاهر و اندام در زنان و موضوعات مربوط به موفقیت و کار و خانه در مردان ایجاد حساسیت می‌کند و این حسادت تاجایی پیش می‌رود که حتی مشاهده یک عکس پروفایل می‌تواند در کاربران احساسی ناخوشایند را ایجاد کند. 

مراقب کودک‌تان باشید
فیس‌بوک یک ابزار ارتباطی است که استفاده از آن سن و سال نمی‌شناسد. حتی مادربزرگ شما هم اگر با فضای مجازی میانه‌ای داشته باشد، می‌تواند به این میدان پا بگذارد و فیسبوک‌باز شود. یا اینکه فرزند 10 ساله‌تان هم می‌تواند در این فضا دوستانی داشته باشد و دایره روابطش را گسترده‌تر کند. اما این موضوع گاهی به جای آنکه برای این شبکه اجتماعی حسن به حساب بیاید، به یکی از عیب‌هایش تبدیل می‌شود. فعالیت آزادانه کودکان در این فضا، می‌تواند بحران‌هایی را هم برای آنها و خانواده‌های‌شان ایجاد کند. 
بچه‌ها شاید راه و رسم وارد شدن به این شبکه اجتماعی را یاد بگیرند، اما بعید است که بتوانند خطرات احتمالی که در کمین‌شان نشسته را هم درک و تحلیل و از خود در برابر آنها محافظت کنند. اگر ذوق ساختن حساب کاربری برای فرزندتان دارید، بهتر است تا قبل از وارد شدنش به دبیرستان، خودتان هم هنگام فیس‌بوک‌بازی در کنارش بنشینید و بر فعالیت‌هایش نظارت کنید. از طرف دیگر باید به او هم در مورد خطراتی که ممکن است در کمینش باشند، آگاهی دهید. در همه جای دنیا سوءاستفاده مجازی و زورگویی مجازی یکی از تهدیدهای بزرگی است که در کمین بچه‌های اینترنت‌باز می‌نشیند.
 
قانون‌ها را خودتان بسازید
تا جایی که توانستیم، شما را در مورد بایدها و نبایدهای حضور در شبکه اجتماعی فیس‌بوک راهنمایی کردیم اما در نهایت باید بگوییم این شما و همسرتان هستید که باید چنین بایدها و نبایدهایی را براساس شرایط زندگی مشترک‌تان بسازید. به حرف‌های ما فکر کنید، اما دست آخر بر اساس رابطه‌ای که با هم دارید و شرایط آن با یکدیگر گفت‌وگو کنید و قانون‌هایی را بسازید که هر دوی شما به آنها وفادار می‌مانید. یادآوری: وقتی پای زندگی مشترک به میان می‌آید، نمی‌توانیم از هیچ قانون خاصی حرف بزنیم. هر کسی با توجه به شرایط، نیازها و سبک زندگی‌اش باید چنین بایدها و نبایدهایی را تنظیم کند. 



گردآوری : گروه سبک زندگی سیمرغ

نقل از : نیوزفان


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.