این خوراکیهای رنگارنگ دارای رنگدانههایی هستند که خاصیت آنتیاکسیدانی دارند.
مواد
مغذی مختلف، بیشتر در سبزیها و میوههای تازهای یافت میشوند که رنگهای
تند قرمز، نارنجی، زرد، سبز و... دارند. این خوراکیهای رنگارنگ دارای
رنگدانههایی هستند که خاصیت آنتیاکسیدانی داشته و عادت به مصرفشان
احتمال ابتلا به سرطان را به حداقل میرساند. در این مطلب انواع میوهها و
سبزیهای رنگی و ماده موثره هریک را با خاصیت ضدسرطانیشان به شما معرفی
کردهایم.
قرمز گوجهفرنگی و هندوانه لیکوپن: آنتیاکسیدان، کاهنده احتمال ابتلا به سرطان، بهخصوص ضدسرطان پروستات
نارنجی هویج، انبه و کدو حلوایی بتاکاروتن: آنتیاکسیدان و تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
زرد متمایل به نارنجی پرتقال، لیمو، گریپفروت و هلو ویتامین C و فلاونوییدها: مانع رشد سلولهای سرطانی، سمزدا و غیرفعالکننده ترکیبهای مضر و آسیبرسان
سبز تیره اسفناج و انواع سبزیهای برگ سبز تیره فولات: موثر در ساخت سلولها و ترکیبهای تشکیلدهنده اطلاعات ژنتیکی بدن
سبز چمنی بروکلی، کلم بروکسل، کلم، گل کلم و جوانهها ایندول و لوتیین: حذفکننده استروژن اضافی از بدن و ترکیبهای سرطانزا
سبز روشن سیر، پیاز، پیازچه و مارچوبه ترکیبهای سولفوری: تخریبکننده سلولهای سرطانی، کاهنده تقسیم سلولی و تقویتکننده سیستم ایمنی بدن
آبی بلوبری، انگور سیاه و آلو سیاه آنتوسیانینها: تخریبکننده رادیکالهای آزاد
بنفش انگور قرمز، آلبالو، گیلاس، انواع توت و آلو قرمز رزوراترول: ممکن است کاهنده تولید استروژن باشد
قهوه ای غلات کامل و حبوبات فیبر: از بین برنده ترکیبهای سرطانزا