بیایید
از ابتدا شروع کنیم. چگونه ماهی تازه را برای طبخ پاک میکنید؟ پاک کردن،
استیک کردن و فیله کردن سه روش اصلی مهیا کردن ماهی برای طبخ است...
بیایید
از ابتدا شروع کنیم. چگونه ماهی تازه را برای طبخ پاک میکنید؟ پاک کردن،
استیک کردن و فیله کردن سه روش اصلی مهیا کردن ماهی برای طبخاست.
روشی که برای تمیز کردن ماهی استفاده میشود بستگی به نوع ماهی و نوع طبخ آن دارد. در اینجا در آموزش پاک کردن ماهی فرض بر این است که بخواهید ماهی تازه کوچکی را برای طبخ یا سرخ کردن ماهی استفاده کنید.
بدیهی است که به یک چاقو تیز و آب کافی برای تمیز کردن ماهینیاز دارید. پاک کردن ماهی دلپذیر نیست ــ میتوانید تعداد زیادی روزنامه در دستداشته باشید. استفاده از دستکش آشپزخانه یا جراحی هم خوب است.
قبل از شروع کار، ماهی را با آب سرد بشویید تا ترشحات لزج رویپوست ماهی از بین رود. سپس پشت چاقو را در طول ماهی از دم تا سر بکشید تا فلس یاپولکهای ماهی کنده شود. اگر پشت چاقو فلسهای در حال کنده شدن حرکت آرام روی ماهیدارد نیازی به برداشتن و دور کردن فلسها نیست ولی اگر به اطراف پراکنده میشوندفلسها را با دست نگه دارید تا در روی چاقو حرکت آرامی داشته باشد. بعد از فلس گیریدوباره ماهی در آب سرد شسته تا تمام فلسهای کنده شده پاک گردد.
ماهی را بچرخانید و در خط شکمی اش نزدیک باله ماهی، دنبال یکسوراخ کوچک بگردید. نوک چاقو را در این سوراخ مخرجی فرو برید و متصلاً برش دهید. درطول ماهی از دم تا آبشش شکاف دهید البته تنها پوست را برش دهید و اندامهای داخلی رانبرید. اندامهای داخلی را به طور کامل خارج کنید. روی خط قرمز باریک در امتداد ستونمهرهها، شکافی وارد کرده و آن را هم بطور کامل خارج کنید.
آبششها را از ناحیه شکاف سرپوش آبششی خارج کنید و یا آبششها را قطع کنید.
ماهی را بار دیگر با آب سرد بشویید.
آماده کردن ماهی برای طبخ بستگی به سلیقه شما دارد. ممکن استبخواهید شکل اصلی ماهی دست نخورده باقی بماند یا تصمیم بگیرید سر، دم و بالهها راببرید. اگر میخواهید سر ماهی را بزنید، درست از زیر آبشش، سر را ببرید. دم را ازمحلی که به بدن متصل میشود قطع کنید. بالهها را با مقدار اندکی از پوست ماهی ب:.8'شدهید.
اگر میخواهید باله پشتی ماهی را ببرید، با مقدار اندکی ازپوست از هر دو طرف باله برش دهید. سپس باله را از جلوی قسمت انتهایی دم ببرید. اینراه خوبی برای کشیدن اندکی از استخوانهای متصل به باله پشتی است. اگر این عمل را 20 بار در عصر گرم تابستان با حشراتی که اطراف شما پرسه میزنند. انجام دهید مادامالعمر متخصص این کار میشوید!