برای بررسی این اثر، تغذیه و شیوه زندگی بیش از صد و دوازده هزار نفر در یک دوره زمانی بیست ساله مورد بررسی قرار گرفت.
پژوهش های انجام شده در امریکا نشان داد که کافئین موجود در قهوه، شکلات و چای خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد. این ماده از سرعت رشد سلولهایی که به واسطهی اشعهماورای بنفش خورشید آسیب دیدهاند، میکاهد.
برای
بررسی مکانیسم اثر کافئین بر علیه سرطان پوست، محققان در ژنهای موشها
تغییراتی ایجاد کردند تا میزان پروتئین ویژه ای به نام ART که در بافت پوست
وجود دارد را کاهش دهند. سپس این موشها و همچنین موشهای طبیعی را در
معرض اشعه ماورای بنفش قرار دادند. بعد از 19 هفته قرار گرفتن در معرض
اشعهماورای بنفش، مشخص شد که خطر ابتلا به سرطان پوست در موشهای تغییر
یافته نسبت به موشهای طبیعی چهار برابر کمتر بوده است. محققان این گونه
نتیجه گرفتند که کاهش پروتئین ART درسلول های پوستی موشهایی که تغییر
ژنتیکی بر آنها اعمال شده بود، باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان پوست و
همچنین عدم پیشرفت سلول های سرطانی این بافت می شود.
در ادامه
تحقیقات مشخص شد که کافئین در مرحله پیش از سرطانی شدن سلولهای پوستی،
تأثیر پروتئین ART را خنثی می کند، بنابراین قادر است از ابتلا به سرطان
پوست و همچنین پیشرفت آن جلوگیری نماید.
برای بررسی این اثر در
انسان، تغذیه و شیوه زندگی بیش از صد و دوازده هزار نفر در یک دوره زمانی
بیست ساله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که به طور متوسط مصرف سه
فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به سرطان پوست را در زنان 21 درصد و در مردان 10 درصد کاهش می دهد. شرح این مطالعه در نشریه تحقیقات سرطان به چاپ رسیده است.